Geschiedenis

Na de opening van DongenIce in december 2013 liepen we nog een kroegentocht. Daar ontstond het idee van een Stempelkaart. Het was namelijk al jarenlang een traditie om op maandagavond met Carnaval een kroegentocht te lopen in Dongen.  Na een weekend onze roes uit te slapen was daar ineens een paar maanden later stempelkaart in omloop in het Dongens Carnavalsleven. C.V. de Stempelkaart was geboren

Het eerste Carnavalsjaar 2014

Leuk zo’n kaart maar hoe ga je Dongen laten weten dat we er zijn. Nou eenvoudig anno 2014 begin je gewoon hard te roepen op de Social Media. Met een Facebook account www.facebook.com/CvdeStempelkaart en een twitter account www.twitter.com/stempelkaart kom je een heel eind en zaten we al voor Carnaval al op de nodige volgers. Uiteraard met wat kaarten uitdelen tijdens het Grote Veurspel en een publicatie in ’t Peeke was het idee uitgewerkt. In 2014 kregen we al vele positieve reacties tijdens onze routes en toen ook nog volle kaarten werden geupload, kregen we het idee dat jullie een kroegentocht net zo leuk vinden als ons. Daarnaast behaalden we al graag stempels op de lagere school  dus waarom zouden we die niet nog steeds verdienen. Met volle kaarten van de Prins en zijn Adjudant was het een mooi begin

Het Carnavalsjaar 2015

Ook in 2015 kwam CV de Stempelkaart met een nieuwe uitvoering van de Stempelkaart. Deze omlijste stempelkaart is uiteraard in het teken van dat jaar ”Uit de Kunst”. Bij een volle Stempelkaart kon je een muntenkoker ophalen in één van de deelnemende kroegen.

Jaargang 3: 2016

In tweeduizend zestien vonden we het nodig om naast de reguliere stempelkaart er ook een kinderstempelkaart moest komen. Met een oplage van 11.500 stuks hielp de staatskrant van Dongen ’t Peeke een handje mee. Een mooie initiatief vanuit Dongen kwam er om samen met de bus langs de kroegen te gaan voor maar 1 peejemunt. En in die bus ontvang je een unieke stempel. Een volle kaart levert dit jaar een uniek strijkembleem op van CV de Stempelkaart. Die met trots op je carnavalskledij gedragen mag worden. En om nog meer te kunnen delen zijn we sinds 2016 ook op Instagram. De spelregels zijn simpel, haal in iedere deelnemende kroeg een stempel op na het bestellen van een drankje. Uiteraard verwachten wij dit jaar nog meer inzendingen. Want in Dongen doen we dingen samen, en zeker als het gezellig is. Haal je stempelkaart op in één van de kroegen of knip hem uit ’t Peeke en plan je route zorgvuldig.

Jaargang 4: 2017

Het thema van 2017 is op ons lijf geschreven “van Hot nàor Hèèr”. Het kan geen toeval dat wij de afgelopen jaren niet anders deden. Dus uiteraard staat ook dit jaar de kaart in het thema met de nodige pijlen. Nu er een peeënbus rondt rijdt, zijn Cafe ‘T Karrewiel en Cafe het Vaartje ook op de kaart erbij te komen. Daarnaast is er achterop de kaart ruimte gemaakt voor een BONUS stempel van het prinselijke vervoer van SamenMetdeBus. Bij een volle kaart of als je ons in een goede bui tegenkomt ontvang je een button. Wij denken de buttonrage uit de jaren ’70 te gaan overtreffen!!

Jaargang 5: 2018

We Lere Ut nie Aaf, Dat deden wij dus ook niet. Een Stempelkaart met een leren logo! We deelden weer stempels uit. Prins Andreo LX, Edrie Antonissen, John de Bever en al die andere Carnavalsvierders in het Peeënrijk spelden we een button op. De herberg met Corne als nieuwe uitbater en de laatste keer bij Geert en Ans in Aurora.

Jaargang 6: 2019

We zen wir in vurm. Ja dat  waren we al een paar jaar, maar goed om toch even te melden. De stempelkaart kreeg de vorm van een Tetris game die precies past. Aurora wordt Stapperij in 2019 en de Cammeleur is terug in een nieuw pand maar met een oude vertrouwde naam. En lukt het je om een kaart xtreme vol te krijgen deel dan de foto en wij zorgen dat je een heldenstatus ontvangt op social media.

Jaargang 7: 2020

We gaon dun boer op. (=de (niet-fysieke) markt opgaan om iets te verkopen / verdwalen / de stad verlaten). De stad verlaten, dat zal niet lukken, maar dat verdwalen gaat ons zeker lukken dit jaar! Uiteraard was de kaart weer in het thema met de boer uit het speelkaarten spel. 

Jaargang 8: 2021

We doen wat we kanne, helaas een jaar om snel te vergeten. Door het coronavirus dit jaar geen carnaval. Uiteraard wel een stempelkaart met ipv de mooie kroegen de mooie plekjes in huis

Jaargang 9: 2022

We keke veurruit. De stempelkaart kreeg een schotse ruit op de voorzijden. We vergaten De herberg van de kaart te halen, die helaas gestopt is. Corona is nog steeds een spelbreker, geen officiële feesten van de stichting, geen optocht. Maar wel alle kroegen zijn open met een maximum van 500 personen. En de slentertocht deed zijn intrede, leuk om samen met hen een kaart te ontwikkelen!

Jaargang 10: 2023

We witte waor we ut vur doen! De Stempelkaart werd door een witte kwast gewit. 

Jaargang 11: 2024

We hebbe dur un nuske vur!  De Stempelkaart kreeg een gouden logo en gouden rand vanwege ons 11jarig bestaan. Als klap op de vuurpijl vond er een Kovverstorie waardig interview plaats met ‘T Peeke. Stichting de Peeenstekers vierde gelijk met ons hun 66jarig bestaan! 

Veel plezier namens C.V. de Stempelkaart en vergeet ons niet te berichten van jouw tocht der tochten in het peeënrijk @stempelkaart #stempelkaart, Facebook.com/cvdestempelkaart instagram.com/stempelkaart

 

 

2014